Przewodnik po polskich tradycjach kulinarnych autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek. Cyfrowa publikacja jest dostępna bezpłatnie w językach angielskim oraz hiszpańskim. Wśród partnerów publikacji znalazło się m.in. Muzeum
Dzieło Andy'ego Warhola nareszcie w Polsce.
Wykład dr Joanny Stojer-Polańskiej odbędzie się 24 stycznia o godzinie 19:15 w katowickim salonie Empik Silesia.
Łódź, 16 września 2019 r. Informacja prasowa Firma Atlas sponsorem VI Rubinstein Piano Festiwal 14-19 października muzycznym świętem Maestro Rubinsteina w Łodzi Międzynarodowy Festiwal Muzyczny […]
Autor wielu kryminałów spotka się z czytelnikami w salonie Empik Silesia 25 lutego o godzinie 18:00.
Jolanta Maria Kaleta będzie gościć w Empiku Silesia w Katowicach 27 lutego o godzinie 18:00.
Dagmara Skalska spotka się z fankami i fanami w katowickim salonie Empik Silesia 10 grudnia o godzinie 18:00.
W dniu 2 kwietnia w Galerii Delfiny na warszawskim Powiślu odbył się wernisaż dzieł Józefa Szajny.
Premiery i nowości, hity sezonu i absolutne klasyki – setki planszówek będzie można przetestować uczestnicząc w niejednej rozgrywce podczas Festiwalu Gier Planszowych 29 i 30 września w Empiku w CH Pogoria w Dąbrowie Górnicz
Wiele świątecznych dań, deserów, trunków i napojów wywodzi się z długich tradycji mocno zakorzenionych w historii naszego kraju. Pierwsze wzmianki o pierogach i piernikach na naszych ziemiach pochodzą ze średniowiecza, a Pols